open-navfaktor-logo
search
U toku potraga
Nadzorne kamere snimile bijeg ubice iz zatvora u Pennsilvanyji
Nastavljena je potraga za ubicom Danelom Cavalcanteom, koji je pobjegao iz zatvora u američkoj Pennsilvanyji prošle sedmice, saopćile su vlasti u srijedu.
07.09.2023. u 12:37
get url
text

Bijeg 34-godišnjeg Brazilca snimile su nadzorne kamere obližnje botaničke bašte. Na snimku se može vidjeti kako se penje uz zid i bježi. Cavalcante je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva svoje djevojke.

Američka služba za provođenje zakona i lokalni zvaničnici ponudili su nagradu od 10.000 dolara svakome ko pruži informacije koje bi doprinijele Cavalcanteovom hapšenju.

Cavalcante je priveden u aprilu 2021. zbog ubistva svoje bivše djevojke.

Nasmrt je izbo svoju bivšu djevojku pred svoje dvoje male djece nakon što je "rekla da će ga prijaviti policiji nakon što je saznao da ga traže zbog ubistva u Brazilu".

Zbog bijega zatvorenika na tom području su zatvorene škole.

Odmah nakon njegovog bijega, vlasti su započele višednevnu potragu u krugu od dvije milje od zatvora u šumovitom području grada Pocopson i okruga Chester.

Obim pretrage se malo proširio ove sedmice nakon što je kamera za praćenje snimila Cavalcantea u ponedjeljak u Longwood Gardensu, popularnoj botaničkoj bašti udaljenoj skoro tri milje od zatvora, i južno od mjesta gdje ga je policija tražila.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.