open-navfaktor-logo
search
Kakanj
Muškarac umro nakon tuče u kafani, uhapšen muškarac osumnjičen da ga je pretukao nasmrt
Šezdesettrogodišnji N. F. iz Kaknja preminuo je nakon tuče koja se sinoć dogodila u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu, a zbog sumnje da mu je nanio teške povrede koje su rezultirale njegovom smrću, uhapšen je 51-godišnji H. N. iz Kaknja. 
20.09.2023. u 15:49
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, policija je sinoć u 22.19 sati obaviještena da je u prostorije Hitne pomoći u Kaknju dovezeno tijelo N. F. , te da je vanjskim pregledom uočeno više povreda za koje su sumnja da su nastale nasilnim putem. 

- Upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko -dobojskog kantona, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj, izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama. Obavljenim razgovorima sa svjedocima te izvršenim operativnim provjerama na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa povređivanjem preminulog može dovesti H. N. (1972) iz Kaknja koji je lociran, lišeno slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Kako su dodali iz policije, utvrđeno je da je u ugostiteljskom objektu došlo do svađe, a zatim i tuče između ove dvojice muškaraca, nakon čega je 63-godišnjak preminuo.

Tužilac je naložio obdukciju tijela preminulog, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti, a time i kvalifikacija ovog krivičnog djela. 

- Nastavljaju se daljnje aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je počinjeno - naveli su iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.