open-navfaktor-logo
search
Šta se desilo u Švrakinom
Muškarac mislio da je ranjen, sarajevska policija istragom utvrdila nešto drugo
Jedna osoba je povrijeđena usljed upotrebe vatrenog oružja sinoć oko 19 sati u sarajevskom naselju Švrakino Selo. Informacija je za Faktor potvrđena iz Operativnog centra Ministarstva Kantona Sarajevo.
11.05.2023. u 10:56
get url
text

VEZANI TEKST - Pucnjava u Sarajevu: Ranjena jedna osoba u Švrakinom, napadač još nije uhapšen

Jutros su se iz MUP-a Kantona Sarajevo oglasili o ovom događaju. Istraga je pokazala da muškarac nije upucan. 

- Dana 10. maja oko 19.15 sati, PU Novi Grad je obaviještena od NN građanina da je na trolejbuskom stajalištu u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad, "muškarac ranjen u nogu". Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici PU Novi Grad zatekli su J. H. (1986) iz Sarajeva koji je policijskim službenicima izjavio da se nalazio na trolejbuskom stajalištu "i da je u jednom trenutku osjetio bol u nozi i uočio krvarenje".

Ekipa Hitne pomoći je ukazala prvu pomoć J. H., te je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice, te da se ne radi o zrnu metka. Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se o događaju sačini službena zabilješka i od J. H. uzme izjava u svojstvu svjedoka, te da nema elemenata krivičnog djela. Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na ocjenu i mišljenje - saopćeno je iz MUP-a KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.