open-navfaktor-logo
search
Određen mu pritvor
Muškarac (33) iz Bosanskog Broda osumnjičen za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina
Nakon ispitivanja osumnjičenog S. D. (1990) iz Bosanskog Broda, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uputio je prijedlog dobojskom Okružnom sudu da mu odredi pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.
24.10.2023. u 15:48
get url
text

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od februara do novembra 2022. godine, na području te općine, a nakon što je stupio u emotivnu vezu sa maloljetnom oštećenom, rođenom 2007. godine, znajući da se radi o djetetu mlađem od 15 godina i da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje, u više navrata imao spolni odnos sa oštećenom.

Tužilac je pritvor predložio zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavnju javnog reda, jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od najmanje osam godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela.

- Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju prihvatio je kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor osumnjičenom S .D. u trajanju od mjesec dana - saopćilo je dobojsko Tužilaštvo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.