open-navfaktor-logo
search
Svjedoči majka djevojčice
Mučno na suđenju za smrt Džene Gadžun: Advokat Suada Rožajca optužio sutkinju da mu stavlja metu na čelo
U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje ljekarima optuženim da su skrivili smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.
18.01.2024. u 12:46
get url
text

{$galerijaFotografija}

Suđenje je nastavljeno unakrsnim ispitivanjem Amile Gadžun, majke preminule Džene, nakon što je prošli put prekinuto jer je advokat prvooptuženog Suada Rožajca tražio izuzeće tužiteljica Maje Pašić i Sanele Škaljić, a nakon što mu je od njih prigovoreno da maltretira svjedokinju.

Kolegij Tužilaštva KS u međuvremenu je odbio taj prijedlog.

Nakić je današnje ispitivanje majke nastavio u istom tonu. On je uglavnom postavljao pitanja u vezi s općim zdravstvenim stanjem djevojčice od njenog rođenja.

Sutkinja Indira Jahić, koja predsjedava tročlanim Sudskim vijećem u ovom slučaju, opomenula ga je da uznemirava svjedoka, na šta je Nakić rekao kako ga "zabrinjava njeno očitovanje".

- Govori da ste zauzeli stav prema mom klijentu - dodao je.

Također je optužio Jahić da mu "crta metu na čelo izjavom da on nekog traumatizira".

- Bilo šta da se desi meni ili nekom mom, pripisat ću Vama - kazao je Nakić obrativši se sutkinji.

Nakić je Amilu Gadžun pitao o ranijim pregledima, nalazima, uputama ljekara i terapijama preminule djevojčice, iz perioda prije operacija. 

Advokat drugooptužene Nine Jovanović Damir Koldžo također je postavljao pitanja u vezi sa zdravstvenim stanjem djeteta, konkretno za desni očni kapak, ali i o kontaktima i komunikacijom majke sa Jovanović.

Između ostalog, sutkinja Jahić upitala ga je ima li namjeru da diskredituje svjedokinju, na šta je on odgovorio potvrdno.

Advokat Jasmine Halimić Đorđe Jugović pitao je Amilu da li je imala komunikaciju sa njegovom branjenicom, na što je ona kazala da s njom nikad nije komunicirala. 

Rožajac i Halimić nisu imali pitanja za svjedokinju, za razliku od Jovanović.

- Jeste li imali vremena da me pitate bilo šta prije operacije - obratila se ona Amili Gadžun.

- Ja sam Vama vjerovala - bio je odgovor koji je dobila Jovanović, pa je ponovila pitanje još jednom povišenim tonom zbog čega ju je sutkinja opomenula.

Tužilaštvo je za sljedeće ročište najavilo dodatna pitanja za Amilu Gadžun, a kao naredni svjedok pozvana je Jasmina Bejtović. 

Suđenje će se nastaviti sljedeći četvrtak u 10 sati.

IMG_20240118_101747.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.