open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Marokanac i Libijac optuženi za ubistvo Jasmina Berovića, još jedan migrant u bijegu
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Josufa Mselmanija Bushaipa, državljanina Libije, zbog krivičnih djela - ubistvo i pokušaj ubistva.
03.09.2021. u 12:59
get url
text

VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica protiv Marokanca zbog ubistva Jasmina Berovića na Ilidži

Optuženi se tereti da je zajedno sa već optuženim Salahom Eddine Dechane i još jednim državljaninom Maroka koji je nedostupan organima gonjenja, 17. novembra 2020. godine, oko 22.30 sati u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadao više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša uslijed kojih je i usmrćen.

Kako iz Tužilaštva KS navode, spomenuto krivično djelo počinili su nakon što nisu usluženi pićem koje su tražili ispred kafića, a terete se i da su još dvojici prijatelja oštećenog nanijeli laku i tešku tjelesnu povredu.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo rapisao međunarodnu potjernicu za Josufom Mselmanijem Bushaipom, budući da se nalazio u bjekstvu, a nakon lišenja slobode i ekstradicije sa Kosova optuženi se nalazi u pritvoru.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom.

U aprilu ove godine, potvrđena je optužnica protiv Marokanca Salaha Eddine Dechane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.