open-navfaktor-logo
search
Vrijedan certifikat
Lukavac Cement vodeća firma u regionu
Nakon uspješno održane certifikacijske revizije, Lukavac Cement je okončao postupak certifikacije za Sistem upravljanja usklađenošću i time postao ponosni vlasnik međunarodnog certifikata ISO 37301:2021 kao prva kompanija u BiH i na Zapadnom Balkanu.
14.07.2023. u 10:34
get url
text
Lukavac Cement
Lukavac Cement

Član Uprave Lukavac Cemente Nihad Begić izjavio je da je to veliki uspjeh, te da su još jednom dokazali da su vodeća cementara u BiH i regionu.

- Primjena tog standarda Lukavac Cement pokazuje svoju predanost usklađenosti s relevantnim zakonima, kako domaćim tako i evropskim, zatim raznim regulatornim zahtjevima, industrijskim kodeksima, organizacijskim standardima i drugim primjenjivim propisima. Posebno želim istaći da je ISO organizacija ovu novu normu objavila u aprilu 2021. godine, a Institut za standardizaciju BiH u maju 2023. godine - kazao je Begić.

Od trenutka objave ISO organizacije o uvođenju ISO 37301:2021 Lukavac Cement je počeo raditi na pripremama za implementaciju sustava prema novim normama, te je ovaj proces trajao nešto više od dvije godine. 

Sistem upravljanja usklađenošću baziran je na načelima etike i integriteta u poslovanju, dobrog upravljanja, proporcionalnosti, transparentnosti, odgovornosti i održivosti, saopćeno je iz Lukavac Cemente.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.