open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Luisu i peterici suoptuženih 22 godine i 10 mjeseci zatvora zbog trgovine kokainom i marihuanom
Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Banjalučanina Milorada Vukovića zvanog Luis i petoricu optuženih u predmetu "Kodeks" na ukupno 22 godine i 10 mjeseci zatvora zbog trgovine kokainom i marihuanom u ovom gradu.
26.09.2023. u 16:12
get url
text

Presuda je prvostepena i odbrana je najavila žalbu Vrhovnom sudu RS-a.

Vuković je osuđen na šest godina zatvora, Luka Brković na četiri godina i dva mjeseca, Filip Bojić je osuđen na tri godine, Goran Đurica na tri godine i dva mjeseca, Saša Mirković i Aljoša Marić na po tri godine i tri mjeseca zatvora.

Svi su oglašeni krivim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, dok su peterica osuđena i za omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je Filip Bojić oslobođen za to djelo.

Optužnica ih je teretila da su u periodu od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine na području Banje Luke neovlašteno nabavljali, držali radi prodaje, posredovali i prodavali kokain ili marihuanu.

U optužnici stoji da su Vuković i Brković nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu predavao Marjanoviću i Đurici.

Droga je najčešće preuzimana u objektu jednog banjalučkog fitness centra i teretane gdje su kokain miješali sa drugim supstancama kako bi povećali količinu, pa je vagali i pakovali u pakovanja od po jedan gram.

Dvojica optuženih iz ove grupe ranije su sporazumno priznali krivnju i osuđeni su na godinu, odnosno pola godine zatvora i tokom suđenja su saslušani kao svjedoci tužilaštva.

Izricanje presude proteklo je pod pojačanim mjerama osiguranja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.