open-navfaktor-logo
search
Saopćio MUP
Livno: Zbog nasilničkog ponašanja uhapšene dvije osobe, od kojih jedan policajac
Dvije su osobe sa područja grada Livna uhapšene zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Livnu.
11.08.2023. u 22:35
get url
text

Policijski službenici PS Livno zaprimili su rano jutros dojavu od 46-godišnjakinje da je pred njenu porodičnu kuću u mjestu Podgradina kod Livna došao njen susjed (52 godine) s motornim vozilom marke BMW u kojem su se nalazile i dvije mlađe osobe te zatražio pomoć od nje i njenog muža, saopćeno je iz MUP-a Livanjskog kantona. 

Po njihovim riječima, od Livna do mjesta Podgradina pratilo ih je motorno vozilo make VW Polo, šibenskih registarskih oznaka, u kome su se nalaze NN osobe.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici PS Livno, a nakon obavljenog razgovora došli su do saznanja da je 52-godišnjak, koji je upravljao motornim vozilom marke BMW, frankfurtskih registarskih oznaka, u Ulici župna Želimira u Livnu udario BMW-om vozilo marke VW Polo te mu nanio manju štetu.

Nakon nekog vremena vozilo marke VW Polo zaustavilo se na benzinskoj pumpi na Drinovoj međi. Iz automobila su izašli 25-godišnji L. B. i 25-godišnji A. Ć., inače policijski službenik MUP-a Livanjskog kantona koji u tom trenutku nije bio u službi.

Vozač BMW se prestrašio te je nastavio voziti prema porodičnoj kući, a osobe u Polu nastavile su ga pratiti do mjesta Podgradina, gdje je došlo do prepirke nakon koje je vozač BMW-a od svojih susjeda zatražio pomoć, a osobe iz Pola udaljile su se u nepoznatom pravcu.

Sat vremena kasnije PPS Livno nazvao je A. Ć. i prijavio da mu je u jednom momentu, dok se nalazio u mjestu Podgradina, kod porodične kuće 52-godišnjaka, ta osoba prijetila kalašnjikovom.

L. B. i A. Ć. pozvani su u PS Livno gdje su alkotestirani, te je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola.

Nakon toga su lišeni slobode i smješteni u prostorije za osobe lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Tokom provedbe kriminalističke obrade, odlukom policijskog komesara, policijski službenik A. Ć. je privremeno suspendiran.

Policijski službenici PU Livno u mjestu Podgradina obavili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu 52-godišnjaka, ali nisu pronašli vatreno oružje, navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.