open-navfaktor-logo
search
Mostar
Jedinstveni humanitarni broj za pomoć dječaku Alenu Mraviću
Udruženje građana "Zajedno za naš grad Mostar" ustupilo je broj 17015 i Pay Pal Udruženja na korištenje za liječenje dječaka, kojem je prije dvije godine dijagnosticirana bolest Dochene distrofija mišića
17.08.2019. u 21:37
get url
text

Do kraja ovog mjeseca Udruženje građana "Zajedno za naš grad Mostar" ustupilo je broj 17015 i Pay Pal Udruženja na korištenje za liječenje dječaka Alena Mravića iz Mostara.

U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere u BiH, a pozivom doniraju se dvije konvertibilne marke.

Naime, Alenu je prije dvije godine dijagnosticirana bolest Dochene distrofija mišića.

Nakon urađenih ljekarskih pretraga i laboratorijskih nalaza, a zbog nemogućnosti liječenja takve vrste bolesti u BiH i regiji, Alen odlazi na liječenje u SAD.

Pošto se radi o šestogodišnjem dječaku, neophodno je da s njim ide barem jadan roditelj (majka) radi pružanja adekvatne roditeljske brige.

Dio novčanih sredstava za liječenje Alena u zdravstvenoj ustanovi u Bostonu osiguran je, ali nedostaju sredstva za put i dvogodišnji boravak dječaka i njegove majke.

Alenov odlazak na liječenje i boravak njegove majke s njim, zahtijeva značajna novčana sredstva, koja ova porodica nije u mogućnosti osigurati, te im je potrebna i naša pomoć.
Alenov odlazak u SAD očekuje se svaki dan.

Svi zainteresirani koji žele pomoći ovom dječaku, mogu to učiniti, osim na Pay Palu, i putem jedinstvenog broja Udruženja te direktno na račun porodice Mravić putem žiro računa otvorenog kod Raiffaisen Banke 1610200000000098 broj štednog računa 09001636957.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.