open-navfaktor-logo
search
Ministar odbrane BiH
Helez o protestima u Srbiji: Budi se nada da će na vlast doći političari koji će se izviniti za zlodjela iz 90-ih
Protesti "Srbija protiv nasilja" održani su i sinoć u više gradova u toj državi, a sa jednog od njih, u Novom Sadu, poslana je poruka da se demonstracije organiziraju upravo protiv onih koji su ubijali Sarajevo, Vukovar, Dubrovnik, i koji su se sada, kada su izgubili sve svoje sramne ratove, preobukli i ostrvili na "naše gradove kao da zatvaraju krug".
26.08.2023. u 13:51
get url
text

Tim povodom oglasio se i Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Iz Novog Sada poručeno: Na vlasti su opet oni koji su ubijali Sarajevo, Vukovar, Dubrovnik

Helez je naveo "da danima pomno prati proteste u susjednoj Srbiji, jer je za nas jako važno šta se dešava na političkoj sceni naših susjeda".

- Za razliku od ranijih protesta čiji su predvodnici uglavnom bili radikalniji od postojećeg režima koji je na vlasti u Srbiji, iako je realno to teško postići, sadašnji predvodnici protesta ipak bude nadu u novu demokratsku bolju Srbiju. Riječi jednog od predvodnika protesta pisca i odbornika u skupšti Srbije Dejana Atanackovića "na vlasti u Srbiji su oni koji su ubijali Sarajevo, Vukovar, Dubrovnik" bude nadu da će konačno na vlast u Srbiji doći političari koji će se suočiti sa stvarnošću i izviniti se za sva zlodjela koja je 90-ih godina na prostoru BiH i Hrvatske počinio vojni i politički vrh Srbije na čelu sa presuđenim ratnim zločincom Slobodanom Miloševićem. Priznanjem agresije i počinjenih zločina i genocida i osudom istih od strane novog političkog vrha Srbije otvorila bi se nova stranica u saradnji dvije suverene države BiH i Srbije - naveo je Helez.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.