open-navfaktor-logo
search
Šokantno
Greška bolnice: Beba preživjela šest sati u frižideru mrtvačnice
Nedonošče rođeno sa samo 23 sedmice preživjelo je šest sati u frižideru mrtvačnice nakon što je pogrešno proglašeno mrtvim.
22.10.2020. u 16:14
get url
text
Beba
Beba

Pogrebnici kažu da su otkrili da je novorođenče disalo nakon što su ih pozvali da pokupe tijelo bebe i predaju ga roditeljima za sprovod, piše Daily Mail. Šefovi bolnice sada su pokrenuli istragu.

Nevjerovatna priča o preživljavanju bebe dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla. Beba koja je rođena jučer u 4:29 sati po lokalnom vremenu, živa je spašena oko 10 sati.

Miguel Angel Flores, vlasnik kompanije Funeraria Flores koja je bila pogrebnik i čiji je zadatak bio pokupiti ono što su smatrali djetetovim tijelom kazao je da kada su stigli shvatili su da beba plače i kreće se.

- Pozvali smo oca, a on je također vidio da plače i zato smo hitno pozvali ljekara koji je potpisao smrtni list - rekao je Flores.

Frižider u kojem se nalazila beba obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba i svjedoci ne mogu da vjeruju kako je preživjela.

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini dio meksičkog zdravstvenog sistema je potvrdila da je istraga u toku.

- U ranim jutarnjim satima srijede 21. oktobra beba je prerano rođena u 23. sedmici. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova te je proglašena mrtvom i prebačena u područje bolnice u mrtvačnicu. Kad se tijelo trebalo predati rođaku, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je beba živa. Hitno je dobila medicinsku pomoć prije nego što je prebačena na odjel intenzivne njege novorođenčadi. Slučaj se istražuje - navode iz IMSS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.