open-navfaktor-logo
search
GSS Sarajevo
Devet timova traga za muškarcem nestalim u kanjonu Rakitnice, koristit će se i dronovi
Gorska služba spasavanja stanica Sarajevo nastavlja potragu za muškarcem u kanjonu rijeke Rakitnice. Na terenu se nalazi devet timova raznih specijalnosti.
14.05.2021. u 10:06
get url
text
GSS Sarajevo
GSS Sarajevo

- Tu su timovi za spašavanje na vodi i pod vodom, za kopnenu podršku, timovi sa dronovima. Plan je da se iz više pravaca napravi prilaz prema kanjonu, te da se u toku dana pregleda i pretraži veći dio kanjona. Potragu otežavaju teški vremenski uvjeti, kiša, magla, susnježica i hladnoća - navode iz GSS stanice Sarajevo.

Podsjećamo, GSS Sarajevo je jučer ujutro obaviještena od policije da se muškarac srednje dobi uputio u kanjon Rakitnice u petak 7. maja u popodnevnim satima.

VEZANI TEKST - Spasioci tragaju za nestalim muškarcem u kanjonu Rakitnice

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Kantona Sarajevo kao i GSS stanicu Sarajevo. Također su obaviještene PU Konjic, kao i GSS stanica Konjic. Stanica Sarajevo je odmah po pozivu uputila dva potražna tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice.

Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtjevan i za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.