open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Delegacija EU-a u BiH osudila Kordićevu izjavu: Žalostan nedostatak srama i empatije
Sramotna izjava Darija Kordića da ne žali zbog svojih postupaka tokom rata 1992.-95., pokazuje žalosan nedostatak srama i empatije prema svima onima koje su snage na čijem je čelu tih godina bio ubijale - stav je Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini povodom snimka koji se pojavio u javnosti na kojem Kordić poručuje kako bi "sve ponovio".
12.06.2023. u 15:11
get url
text

Iz Delegacije EU-a podvlače da su ratni zločini nad nedužnim civilima, zbog kojih je Kordić bio u zatvoru, iscrpno dokumentirani i sudski dokazani. To su utvrđene činjenice, naglasili su.

Umjesto razmišljanja o životima koje su njegovi postupci uništili i posljedicama za porodice njegovih žrtava, odlučio je, kako navode iz Delegacije EU-a, davati nečuvene komentare koji veličaju njegova djela i produžavaju traume svih koji su bili pogođeni ratom.

- Ovakvi komentari drže Bosnu i Hercegovinu zarobljenu naslijeđem svoje prošlosti i trebali bi ih temeljito osuditi svi oni koji su opredijeljeni za istinu, pravdu i istinsko pomirenje – poručili iz iz Delegacije EU na zvaničnom Twitter nalogu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.