open-navfaktor-logo
search
U ponedjeljak 6. juna
Dan žalosti u Rogatici zbog pogibije tri osobe, među kojima i tromjesečna beba
Nakon što je u Beogradu u bolnici preminula tromjesečna beba iz Rogatice koja je u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđena 21. maja, a od povreda u ovoj nesreći ranije je podlegla i njena majka M.S. (39) i suvozač iz drugog vozila M.Č. (17), u Rogatici će u ponedjeljak biti proglašen dan žalosti.
03.06.2022. u 19:18
get url
text

VEZANI TEKST - Teška saobraćajna nesreća kod Rogatice: Jedna osoba poginula, dvoje djece i četvero odraslih povrijeđeno

Nesreća se desila 21. maja u Kukavicama kod Rogatice.

Došlo je do direktnog sudara "golfa 7" za čijim upravljačem je bio B. Đ. i "seata" kojim je upravljao N.S. U "golfu" su pored vozača bile još tri osobe, među kojima i 17-godišnjakinja koja je preminula od zadobijenih povreda nekoliko dana poslije nesreće.

N. S. iz Rogatice je u "seatu" vozio suprugu M.S. i dvoje djece, šestogodišnjakinju i tromjesečnu bebu. M.S. je preminula isti dan kada se i dogodila nesreća, a ljekari u Sarajevu, potom u Banjoj Luci i na kraju u Beogradu gdje je beba prebačena prije sedam dana borili su se za njen život. Međutim, povrede su bile izuzetno teške i beba je danas preminula. 

Povodom smrti troje sugrađana načelnik Rogatice Milorad Jagodić donio je odluku prema kojoj se ponedjeljak, 6. jun proglašava Danom žalosti na cijelom području općine.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.