open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
CNN ekskluzivno objavio snimak Trumpovog razgovora o tajnim dokumentima iz 2021.
CNN je ekskluzivno pribavio audiosnimak sa sastanka 2021. u Bedminsteru, New Jersey, na kojem bivši američki predsjednik Donald Trump raspravlja o držanju tajnih dokumenata s kojih nije skinuo oznaku tajnosti. 
27.06.2023. u 08:20
get url
text

VEZANI TEKST - Trump optužen u istrazi o povjerljivim dokumentima

Snimak, koji je prvi put emitovan na CNN-ovom "Anderson Cooper 360", uključuje nove detalje iz razgovora koji su ključni dokaz u optužnici specijalnog tužioca Jacka Smitha protiv Trumpa zbog pogrešnog rukovanja povjerljivim informacijama, uključujući trenutak kada se čini da Trump ukazuje da je držao tajni dokument Pentagona sa planovima za napad na Iran.

- Ovo su papiri - kaže Trump na audiosnimku, dok razgovara o planovima za napad Pentagona, što je citat koji nije uključen u optužnicu.

U dvominutnom audiosnimku, Trump i njegovi saradnici šale se i na račun mailova Hillary Clinton nakon što je bivši predsjednik rekao da je dokument "tajna informacija".

- Hillary bi to stalno štampala, znaš. Njeni privatni mailovi - rekao je Trampov službenik.

- Ne, ona bi to poslala Anthonyju Weineru - odgovorio je Tramp, misleći na bivšeg demokratskog kongresmena, što je izazvalo smijeh u prostoriji.

Trumpove izjave na audiosnimku, u kojima se kaže da su "ovo papiri" i da se poziva na nešto što on naziva "veoma povjerljivo" i čini se da pokazuje drugima u prostoriji, mogle bi potkopati tvrdnje bivšeg predsjednika u prošlosedmičnom intervjuu Bretu sa Fox Newsa Baier da nije imao nikakve dokumente kod sebe, objavio je CNN

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.