open-navfaktor-logo
search
Sportska porodica
Bosanska zvijer dobija nasljednika: Kenan Nurkić sa 13 godina oduševljava košarkaške stručnjake
Ljubitelji košarke u našoj zemlji sa posebnom pažnjom čekaju potpuni oporavak reprezentativca Bosne i Hercegovine i igrača Portland Trail Blazersa Jusufa Nurkića.
15.02.2020. u 20:15
get url
text

Još nije sigurno kada će se Bosanska zvijer vratiti na parket, a zanimljivo je da i njegov mlađi brat Kenan izuzetno napreduje u svom košarkaškom razvoju. On će prema svemu sudeći visinom nadmašiti starijeg brata, koji je visok 213 centimetara i težak 132 kilograma.

- Keno opasno prijeti Juki u svakom pogledu. Kako je krenuo da raste i da se razvija, uskoro mu nećemo moći da nađemo obuću. Sada sa 13 godina nosi broj 47, a Juka je u tim godinama oblačio tene 45 broj. Visok je 178 cenimetara, a težak 67 kilograma. 

{$galerijaFotografija}

Košarkaški stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru. Naravno, nigdje ne žurimo. Nama je najbitnije da Keno bude zdrav, a ostalo kako bude.

Već nekoliko godina trenira košarku u ABC Basketu kod provjerenog stručnjaka Ozrena Seleskovića u kojeg imamo potpuno povjerenje – kaže za Faktor Hariz Nurkić koji je za vrijeme telefonskog razgovora bio u dežuri u Policijskoj stanici u Živinicama.



kenan nurkic ekipa.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.