open-navfaktor-logo
search
Uz mjere zabrane
Almi Destanović, sekretarki Općine Stari Grad, ukinut pritvor
Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor sekretarki Općine Stari Grad Almi Destanović.
04.09.2023. u 10:01
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji sa ročišta: Tužilac insistira na produženju pritvora za Hadžibajrića i Destanović, odbrana traži kućni pritvor

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić kazavši da su Almi Destanović određene mjere zabrane.

- Zabrana napuštanja boravišta, zabrana napuštanja države i zabrana obavljanja poslovne aktivnosti, u ovom slučaju sekretarke Općine Stari Grad - dodala je Bavčić.

Destanović je uhapšena u okviru akcije "Start" zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, sada već bivšim načelnikom Općine Stari Grad, te Hadžibajrićevim sinom Seidom, Elmedinom Karišikom, Mehmedom Dedićem i Eminom Rogo, koji su predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, na čiji prijedlog im je također Sud BiH odredio pritvor.

- Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe. Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Sky, kako bi prikrili tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela. Terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka - saopćeno je ranije iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.