open-navfaktor-logo
search
Rusija
Ako vam nedostaju putovanja: Aviokompanija dostavlja na kućnu adresu hranu koja se služi u avionu
Ural Airlines uveo je uslugu dostave obroka koji se služe u avionima - na kućnu adresu, u nekoliko gradova Rusije, za sve koji su se uželjeli putovanja za vrijeme karantina.
01.05.2020. u 21:48
get url
text

Aviokompanija je uslugu dostave avionske hrane na kućnu adresu uvela u Moskvi, Sankt Peterburgu i Jekaterinburgu, sa namjerom da mušterijama pruži "ukus putovanja bez napuštanja domova". Kako dalje navode, "sve je isto kao u avionu, osim pogleda".

U ponudi su standardni obroci koje kompanija služi na svojim letovima - od piletine do ribe, kao i sokovi od narandže, jabuke i paradajza. Obroci se dostavljaju zajedno sa poslužavnikom na kojem se služe u avionu.

U Moskvi, obrok od piletine za biznis klasu košta 1.250 rubalja (16.65 dolara), a za ekonomsku 550 rubalja (7.33 dolara).

Granice Rusije zatvorene su za strance, a međunarodni letovi su ukinuti, osim onih koji vraćaju ruske državljanine iz drugih zemalja.

Mnogi Rusi se već nedjeljama nalaze u svojim domovima iz kojih izlaze samo po hranu, lijekove, da izbace smeće i prošetaju pse. Usluge dostave hrane nisu ukinute i stanovnici većih gradova ih u velikoj mjeri koriste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.