open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Akcija protiv dilera u Gračanici: Nakon pretresa na 14 lokacija, uhapšena četiri muškarca
Nakon višemjesečne istrage jučer su na području Gračanice izvršeni pretresi 11 osoba i 14 lokacija, nakon kojih su uhapšena četiri muškarca. Pronađena je i oduzeta značajna količina materije koja će biti vještačana i za koju se sumnja da je droga, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.
30.01.2024. u 13:25
get url
text
Zaplijenjena droga
Zaplijenjena droga

Akciju su, po naredbi Općinskog suda u Gračanici, proveli pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog, odnosno Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji spripadnicima Jedinice za specijalnu podršku i Policijske uprave Gračanica, saopćeno je Uprave policije MUP-a TK.

Sve aktivnosti, dodaju iz policije, poduzimane su u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a uhapšeni su K.N. (30), A.D. (26), A.M. (33) i A.B. (32), svi nastanjeni na području Gračanice.

Nakon kriminalističke obrade oni će, uz izvještaj, biti predati i nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

{$galerijaFotografija}

droga-zivinice.jpg
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.