open-navfaktor-logo
search
Tri osumnjičena
Akcija policije RS-a i Austrije: U pretresima pronađen eksploziv, kokain... 
Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa Policijom Republike Austrije, provela je akciju kodnog naziva "Ket" koja se odnosi na organizirani kriminal, odnosno neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te opojnim drogama.
12.05.2021. u 17:18
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, na području Austrije u prethodnom periodu je uhapšena jedna osoba, dok su jučer policajci MUP-a RS, po naredbi Suda BiH, izvršili pretres na dvije lokacije na području Banje Luke, a koje koristi osumnjičeni D. M.

U sklopu akcije pronađeno je i privremeno oduzeto: četiri kilograma eksploziva Nitropenta (Pent), deset metara štapina, osam komada električnih upaljača i četiri električna sabotažna upaljača, određena količina kokaina, marihuane, pištoljska i puščana municija različitog kalibra, te ostali predmeti koji se mogu koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku protiv osumnjičenih lica.

- Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenim gore navedenim krivičnim djelima protiv tri lica - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.