open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Aerodrom u Tuzli traži nove partnere: Održan sastanak u Zagrebu, pregovara se i o liniji za Istanbul
Uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) traži način da nadomijesti aviolinije, koje će biti ukinute nakon što Wizz Air od septembra zatvori svoju bazu. Pored toga, kako saznajemo, cilj je i uspostavljanje linije za Istanbul.
10.08.2023. u 18:53
get url
text

Uprava MAT-a zajedno sa Vladom Tuzlanskog kantona traži nove aviokompanije, ali pregovara i sa Wizz Airom i Ryanairom, koji je svoje operacije u Tuzli prekinuo od 1. juna.

Kako nezvanično saznajemo predstavnici MAT-a i Vlade TK prošle sedmice su u Zagrebu održali sastanak s predstavnicima aviokompanije Trade Air i, kako nam je rečeno, ti progovori će biti nastavljeni. Kako saznajemo, jedna tema od razgovora u zagrebu bilo je i uspostavljanje linije za Istanbul, što je želja uprave MAT-a već neko vrijeme.

U ponedjeljak je održan sastanak s predstavnicima crnogorske kompanije Air Montenegro te će kontakti i s njima biti nastavljeni.

Kako sada stvari stoje, Wizz Air će iz Tuzle nastaviti sa letovima do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena, što znači da treba popuniti prazninu od 10-ak destinacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.