open-navfaktor-logo
search
Završili na sudu
Advokat tužio roditelje jer mu ne daju dovoljno novca
Advokat (41) nedavno je doveo svoje bogate roditelje pred sud pokušavajući ih prisiliti da ga i dalje finansijski izdržavaju na neodređeno vrijeme.
09.10.2020. u 22:17
get url
text

Muškarac iz Londona, čije ime nije otkriveno, tvrdi da su njegovi roditelji posljednjih 20 godina svjesno njegovali njegovu ovisnost o njima, da bi mu nedavno "značajno smanjili" finansijsku podršku, nakon što im se odnos pogoršao.

Želio je da sudija presudi da ga roditelji trebaju i dalje izdržavati, a njegovi advokati citirali su zakone koji se odnose na brak i djecu tokom virtualnog ročišta na sudu.

Zanimljivo je da nezaposleni advokat trenutno živi bez najamnine u stanu u Londonu u vlasništvu njegovih roditelja.

Osim toga, plaćali su mu i sve račune za komunalne usluge, ali očito to mu nije bilo dovoljno, prenosi Oddity Central.

Roditelji su ga finansijski izdržavali tokom godina i donekle i dalje to čine. Dozvolili su mu da živi u stanu u središnjem dijelu Londona, čiji su oni registrirani vlasnici i za koji su donedavno plaćali račune za komunalne usluge - rekao je sudija James Munby u svojoj presudi.

Njegovi otac i majka, koji trenutno žive u Dubaiju, tražili su da sud odbaci slučaj njihovog sina, a upravo to sudija Munby je i napravio, navodeći kako nema nikakvih osnova za svoj zahtjev.

U obrazloženju je istaknuo i kako bi sve njegove buduće prijave trebale biti odbijene po kratkom postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.