open-navfaktor-logo
search
Na poziv Erdogana
Abbas i Netanyahu će iduće sedmice posjetiti Tursku
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dočekat će palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na odvojenim sastancima sljedeće sedmice.
21.07.2023. u 11:20
get url
text

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turske saopćeno je da će dvojica lidera posjetiti tu zemlju na poziv Erdogana i razmijeniti mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Tokom Abbasove posjete 25. jula, dvije strane će razgovarati o odnosima Turske i Palestine, najnovijim dešavanjima u izraelsko-palestinskom sukobu i drugim aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Tokom sastanka će se razgovarati i o koracima koje treba preduzeti u cilju daljeg razvoja saradnje između Turske i Palestine, dodaje se u saopćenju.

U međuvremenu, Erdogan će primiti Netanyahua 28. jula. Tokom razgovora, bilateralni odnosi između Turske i Izraela bit će detaljno razmotreni, navodi se u saopćenju.

Razgovarat će se i o koracima koji se mogu poduzeti za unapređenje saradnje između dvije zemlje.

Očekuje se da će tokom razgovora dvije strane razmijeniti mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, kao i o bilateralnim odnosima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.