open-navfaktor-logo
search
250 učesnika
Sajam bosanskohercegovačke privrede u Skenderiji
Ove godine Centar Skenderija u Sarajevu vas poziva na 9. Sajam bosanskohercegovačke privrede, koji će se desiti u većem i značajnijem formatu sudeći prema interesu domaćih kompanija.
11.10.2023. u 09:44
get url
text
Sajam privrede Skenderija
Sajam privrede Skenderija

Kapacitet, kvalitet i ponuda upravo govori o ozbiljnosti privrednog događaja na kojem će se predstaviti više od 250 učesnika sa najnovijim tehnološkim i kreativnim dostignućima.

Sajam će se održati od 2. do 5. novembra 2023. u Dvorani "Mirza Delibašić", a moto ovogodišnjeg sajma je: Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine.

Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo preko 50 startup firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

Posebna pažnja 9. Sajma bosansohercegovačke privrede bit će posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i kako stvarati uslove za dostupnost radne snage na tržištu rada.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put je i izlagač na sajmu.

Ulaz na sajam bit će slobodan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.