open-navfaktor-logo
search
Uz 30. godišnjicu
BH Telecom s ponosom obilježava Dan kompanije, niže cijene mobilnog interneta u roamingu
BH Telecom i ove godine s ponosom obilježava svoj Dan, 5. septembar, u znak sjećanja na 1993. godinu, kada su prije tačno 30 godina, u najtežim ratnim uslovima stručnjaci ove kompanije, tadašnjeg Javnog preduzeća PTT saobraćaja BiH, uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Bosna i Hercegovina - Švicarska (Sarajevo - Basel), uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog Bosni i Hercegovini od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT-a.
05.09.2023. u 15:32
get url
text
BH Telecom
BH Telecom

Poznate su činjenice da BH Telecom od svog osnivanja prati svjetske tehnološke trendove i razvoj, da na području BiH pruža usluge putem svih komunikacionih tehnologija i da ima preko dva miliona korisnika usluga. Uz to, kompanija kontinuirano ima najveće tržišno učešće u telekomunikacijama BiH i da posluje sasvim u skladu sa bh. i međunarodnom zakonskom regulativom. 

Najznačajniji trendovi u finansijskom poslovanju BH Telecoma u prvih sedam mjeseci ove godine izuzetno su pozitivni: ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 304,6 miliona KM, što je više za 18,9 miliona KM ili za 7 posto u odnosu na ostvarenje prihoda iz istog perioda 2022. godine, a u odnosu na plan prihoda, ostvareni prihodi su veći za 1,3 miliona KM.  Ostvarena bruto dobit za sedam mjeseci ove godine iznosi 35,1 milion KM i u odnosu na plan je veća za 5,6 miliona KM ili za 19 posto. Kada je riječ o prihodu kompanije, povećanja se, uz ostala, bilježe u oblasti usluga za porodični segment, segment mobilnih korisnika i segment poslovnih korisnika. 

Posebno smo ponosni što ovaj put BH Telecom svoj dan obilježava i internacionalno, naime producirana serija u okviru BHContent Lab platforme BH Telecoma čiji je autor Jasmila Žbanić "Znam kako dišeš" će biti premijerno prikazana sutra, 6. septembra na Filmskom festivalu u Veneciji. Ovo je prvi put da će jedna TV serija sa ovih prostora svoju premijeru doživjeti u sklopu jednog od najvećih svjetskih festivala.

BH Telecom se od svog osnivanja odgovorno odnosi prema zajednici i društvu, vraćajući vrijednost kroz redovne uplate doprinosa i poreza, ali i ulaganjima u projekte od društvene važnosti, te davanjem donacija onima kojima su one najpotrebnije. 

Niže cijene mobilnog interneta u roamingu od 5. septembra

- Povodom Dana kompanije BH Telecom će početi od danas primjenjivati snižene cijene mobilnog interneta u roamingu u evropskim zemljama koje pripadaju Zoni 2, Zoni 3 i Zoni 4 roaming saobraćaja, umjesto od 1. oktobra ove godine, što je u skladu sa potpisanom "EU/ WB6 roaming deklaracijom" čiji je potpisnika BH Telecom na dobrovoljnih osnovi, u skladu sa incijativom Evropske komisije i Regionalnog Vijeća za saradnju. 

Nova, značajno niža cijena mobilnog interneta za sve post-paid i pre-paid mobilne korisnike BH Telecoma u ovim zonama od 5. septembra bit će 0,03437 KM/MB sa PDV-om.

Niže cijene roaming data saobraćaja BH Telecom će se, osim u zemaljama Evropske unije, primjenjivati i u drugim zemljama na području cijele Evrope (osim na područjima Monaka i San Marina), odnosno u zemljama:  

Hrvatska, Austrija, Njemačka, Slovenija, Švicarska, Turska Andora, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Farski otoci, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Irska, Island, Italija, Kazahstan, Kipar, Latvija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Slovačka, Španija, Švedska, Ukrajina i Velika Britanija.

Korisnici naših usluga u navedenim zemljama uz punu slobodu i omogućenu kontrolu mogu koristiti uslugu prijenosa podataka u roamingu, jer će cijena mobilnog Interneta u roamingu biti vrlo pristupačna za neku umjerenu potrošnju.

Podsjećamo da BH Telecom u svojoj ponudi TRAVEL PAKETA nudi i nižu cijenu mobilnog interneta od utvrđene granične cijene koja će se primjenjivati od 5. septembra, koja još više odgovara potrebama zahtjevnijih korisnika.

Društveno odgovorne aktivnosti povodom Dana BH Telecoma 

5. septembar je u BH Telecomu i povod za nastavak višegodišnje podrške Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, koje djeluje preko 20 godina i koje je postalo sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH. I ove godine će BH Telecom biti Generalni pokrovitelj humanitarne trke/šetnje Zlatni krug, koju će ovo udruženje organizovati u Visokom u nedjelju 10. septembra u sklopu "Zlatnog septembra" – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece. Osim toga, BH Telecom će i tokom narednih godinu dana, kao i do sada, biti pokrovitelj apartmana "Visibaba" u Roditeljskoj kući u Sarajevu. 

Od humanih aktivnosti, u BH Telecomu se planira i podrška jednoj od sigurnih kuća u BiH. Biće to podrška udruženju koje u okviru svog programa rada ima sigurnu kuću u kojoj se vrši direktan rad sa žrtvama nasilja, s obzirom da tretman u sigurnoj kući podrazumijeva sigurno mjesto gdje žrtva nasilja u porodici može dobiti adekvatnu stručnu pomoć i podršku na višemjesečni ili duži period. 

Istom prigodom, povodom obilježavanja Dana kompanije, BH Telecom će za svoje radnike i članove njihovih porodica  krajem septembra organizovati na Igmanu Porodični dan. Jedan od ciljeva Porodičnog dana BH Telecoma ove godine je doprinos očuvanju prirode. Zajedno sa svojim porodicama radnici BH Telecoma, uključujući i menadžment kompanije, će se angažovati u akciji pošumljavanja jedne od goleti na ovoj planini i to u saradnji sa sarajevskim Udruženjem ekologa Arboretum-Botanička bašta, koje godinama educira školsku omladinu o potrebi zaštite i unapređenje životne sredine, koje je u proteklih pet godina svog postojanja organizovalo više predavanja o ekologiji za djecu i više akcija sadnje novih sadnica na goletima bh. planina. 

BH Telecom d.d. Sarajevo

Moja priča

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.