Autocesta Eyre duga je 1.675 kilometara i dio je državne autoceste A1. Povezuje zapadnu i istočnu Australiju, odnosno prostire se između Norsemana u regiji Goldfields-Esperance i sedmog naseljenog grada u državi - Port Auguste.

To je ujedno i jedina betonirana cesta između ove dva dijela Australije.

Izgrađena je četrdesetih godina prošlog stoljeća, a ime je dobila prema Edwardu Johnu Eyreu, prvom evropskom istraživaču koji je došao do Nullarbora.
Riječ je o suhom, polupustinjskom području bez ijednog stabla na jugu Australije kroz koji cesta prolazi.

U sklopu autoceste nalazi se i najduža najravnija dionica na svijetu. Riječ je o potezu između mjesta Balladonia i Caigune, koja je duga 146.6 kilometara, a koja nema nijedan zavoj.

Iako se to na prvi pogled ne bi nikad reklo, Eyre se smatra najopasnijom cestom u Australiji. Razlog je vrlo jednostavan - autocesta je duga, a krajolik je toliko monoton da vozači često zaspu za volanom.

Zbog toga je lokalno stanovništvo na nekim dionicama počelo vozačima dijeliti besplatnu kafu.

Većim dijelom autoceste ograničenje brzine iznosi 110 kilometara na sat, ali ako se nađete na njoj za volanom, nemojte je ni pokušavati sami prijeći u jednom danu.

Osim umora i monotonih krajolika, treba paziti i na divlje životinje poput klokana, nojeva i deva kojih ima jako puno.

Brzi refleksi najpotrebniji su vam u zoru i sumrak kada se divlje životinje izvuku iz svojih skrovišta te mogu izazvati brojne nezgode.