Glumica Eva Mendes tvrdi da je toliko dlakava da mora brijati lice "svaki drugi dan".

Čak je zbog toga samu sebe opisala kao "zvijer", piše Yahoo news.

Nakon što je na Instagramu kubansko-američka glumica otkrila tajnu besprijekorne kože, a riječ je o metodi dermaplaning, zaintrigirani pratitelj je upitao koliko često to treba raditi.

"Jednom mjesečno, svake dvije sedmice...?"

- Ja sam zvijer, pa mi vjerovatno treba svaki drugi dan - uzvratila je šaleći se na svoj račun 49-godišnja Mendes plastično opisujući kako to u njenom slučaju izgleda. Tako tvrdi da joj je dovoljno da se naježi i da joj dlake narastu, čak i ako je usred brijanja nogu pod tušem.

Dermaplaning je inače tehnika koja uključuje korištenje oscilirajuće oštrice za skidanje površinskih slojeva kože, što eliminira dlačice koje mnogi prirodno imaju na licu.

Tretman također smanjuje pojavu ožiljaka od akni, finih linija i bora.

Mendes voli nazvati stvari pravim imenom, pa je zato bez ustručavanja rekla: "obrijala sam lice". Međutim, to je izazvalo brojne reakcije.

- Primila sam puno komentara na moju prethodnu objavu od žena koje su brijale svoje lice godinama. U redu, pretpostavljam da je "dermaplaning" preferirana riječ, ali to je što jest i volim ga, zahvalivši doktorici estetske medicine, dr. Mariani Vergara.

Mendes je iskustvo u Beauty Villa Vergara na Beverly Hillsu opisala kao "raj", rekavši da je također napravila "dijamantni piling" (mikrodermoabraziju) nakon čega je uslijedio "prijeko potreban kisik i opuštajuća maska".

Inače dermaplaning je tretman koji je već nekoliko godina dostupan i u Bosni i Hercegovini.

Cijena mu je pristupačna i kreće se oko 50 KM.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

Izvor: Faktor/yaho news