navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Spomen-park Vraca

Maestro Adis Sirbubalo: Pozivamo sve revolucionare i partizane da pjevamo borbene

Na prostoru Spomen-parka i partizanskog groblja Vraca 18. septembra bit će održan koncert revolucionarnih i partizanskih pjesama "Pjevamo borbene"

Objavljeno: 05.09.2019. u 13:55
get url
text

Na prostoru Spomen-parka i partizanskog groblja Vraca 18. septembra bit će održan koncert revolucionarnih i partizanskih pjesama "Pjevamo borbene". Ovaj muzički događaj planiran je u okviru Festivala ulične umjetnosti (FUU), a u koprodukciji sa Jazz Festom Sarajevo i agencijom Gramofon.

Na koncertu nastupit će veliki mješoviti hor od 40 pjevača i pjevačica koji će pod umjetničkim vođstvom Tijane Vignjević i uz pratnju na klaviru i na harmonici maestra Adisa Sirbubala izvesti revolucionarne i partizanske pjesme. Osim pjesama poput "Konjuh planinom", "Padaj silo i nepravdo", "Bilećanke", hor će izvesti i dobro poznate pjesme prepjevane na naš jezik a preuzete iz Rusije: "Po šumama i gorama", Španije, "Ay Carmela" ili Italije "Bella Ciao"...

- Ovo je prvi koncert ovog tipa koji se održava u posljednje vrijeme. Pozivamo sve revolucionare i partizane da zajedno pjevamo borbene – kaže Adis Sirbubalo koji dodaje da će koncert početi u 20 sati i da će trajati 60 minuta.

Prostor na Vracama bit će prilagođen koncertu za sjedenje, a zbog ograničenog kapaciteta broj ulaznica po cijeni od 15 KM je limitiran.