navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ulaz na koncert slobodan

Zabranjeno pušenje 24. maja u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu slavi 40 godina od prvog albuma

Objavljeno: 15.04.2024. u 15:11
get url
text
Sarajevska rock grupa Zabranjeno pušenje će  24. maja održati besplatan koncert u Skenderiji, čime će obilježiti 40 godina od objave prvog albuma "Das ist Walter".
"Zenica Blues", "Selena, vrati se, Selena", "Anarhija All Over Baščaršija", "Šeki is on the Road Again" i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Valteru, legendarnom ilegalacu iz 2. svjetskog rata i simbolu otpora fašistima koji je poginuo 1945. godine na dan oslobođenja Sarajeva.
Tim muzičkim spektaklom, Skenderija će obilježiti 55 godina dvorane. Frontmen grupe Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon obećao je dobru svirku, uz opasku da su imali zaista mnogo vremena da nauče svirati. Najavio je dug koncert, koji je nazvao nekom vrstom vremeplova, jer su u proteklih 40 godina napravili dosta muzike.
- Zabranjeno pušenje je jedan dobar hroničar događaja naših komšija i Sarajeva. Sve Sarajlije su koautori naših pjesama i zaista se radujem njihovom dolasku. Nećemo s njima podijeliti autorska prava, ali ćemo im pokloniti koncert - kazao je Sučić.
Ulaz na koncert će biti slobodan.