navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uživao u luksuzu

Pogledajte vilu Seana Conneryja na Azurnoj obali koja se prodaje za 27 miliona funti

Sean Connery preminuo je prošle subote u 91. godini života. Iza sebe je ostavio suprugu Micheline Roquebrune i sina Jasona, ali i mnoštvo nekretnina na nekim od najljepših lokacija na svijetu.

Objavljeno: 07.11.2020. u 08:45
get url
text

Jedna od njih je i velebna vila na Azurnoj obali, odnosno Francuskoj rivijeri koja se sada prodaje za 27 miliona funti te je na samo 30 minuta od Cannesa i Monaca, piše hellomagazine.com.

Kuća je sagrađena dvadesetih godina prošlog stoljeća na padini i ima predivan pogled na more i Cap de Nice.

 

Prostire se na 24 hektara te ima i dvije dodatne gostinjske kuće te su se 1983. tamo snimale neke scene iz filma o Jamesu Bondu "Nikad ne reci nikad".

Connery je zaista volio luksuz, a to potvrđuje i interijer ove vile koja ima čak pet spavaćih soba, tri salona, pet kupatila, teretanu i sobu za fitness te čak dva bazena - unutrašnji i vanjski, od kojih je vanjski napunjen slanom vodom.

 

Ali, to nije sve!

Vinski podrum, velika ostava i stan za osoblje iznad garaže čine ga dostojnim domom i za nekoga plemićke krvi, a vrt kojeg krase biljke žarkih boja i palme daju mu dodatnu dozu luksuza i sanjivosti.

 

Vila je uređena u klasičnom francuskom stilu s nekim modernim detaljima poput strogih, čistih linija kod bazena i u kuhinji.