open-navfaktor-logo
search
Ponesite kišobrane
U BiH promjenjivo, lokalni pljuskovi u drugom dijelu dana, kakvo će vrijeme biti za vikend
U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.
07.07.2023. u 07:56
get url
text

U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su najizgledniji u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

U Sarajevu djelimično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u zapadnoj Bosni i dijelu Hercegovine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema u prvom dijelu dana, sa poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti.

U centralnoj i istočnoj Bosni, lokalni pljuskovi mogli bi remetiti osjet ugode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opća slika bi se trebala dodatno proljepšati u cijeloj zemlji.

U subotu u Bosni većinom umjerena naoblaka. Po kotlinama će biti magle u jutarnjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

U nedjelju u BiH sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak u našoj zemlji sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.