open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
U BiH oblačno sa kišom, a očekuju se i sniježne padavine
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroisotočni, a u Hercegovini jugoistočni. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu zemlje do 15 °C.
21.11.2023. u 08:16
get url
text

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 3; Bugojno, Srebrenica, Zenica 4; Bijeljina, Gradačac, Ivan-sedlo, Tuzla 6; Drvar 7; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 8; Livno, Mostar, Široki Brijeg 9; Bihać, Trebinje 10; Neum 16.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prijepodne. Temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Od poslijepodnevnih sati temperatura zraka će opadati.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama uglavnom sa kišom, u Bosni može padati i susnježica. U višim područjima će padati snijeg. U večernjim satima lokalno u Bosni i u nizinama može padati veoma slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak u jutarnjim satima lokalno u centralnim i istočnim područjima može padati slab snijeg. Očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti širom zemlje. U centralnim i istočnim područjima niska naoblaka će se najduže zadržati. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prijepodne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 14°C.

U petak djelimično vedro. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 16°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.