open-navfaktor-logo
search
Prognoza FHMZ-a
U BiH jutros oblačno, tokom dana razvedravanje, temperature do 17 stepeni
Kiša je jutros zabilježena u većem dijelu Hercegovine i na jugoistoku Bosne, a na planinama slab snijeg, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Faktor
19.03.2024. u 08:06
get url
text
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme
U Bosni i Hercegovini jutros pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u većem dijelu Hercegovine i na jugoistoku Bosne, a na planinama slab snijeg, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica minus pet, Ivan-sedlo, Sokolac tri, Bijeljina, Gradačac četiri, Doboj pet, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla šest, Bugojno, Drvar, Livno sedam, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Zenica osam, Široki Brijeg devet, Trebinje 10, Neum 12, Mostar 13.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.
Zbog jakih udara vjetra na području istočne Hercegovine i jugoistočne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.
Tako se na području trebinjske regije očekuju udari vjetra od 40 do 70 kilometara na sat, a na području fočanske regije prognoziraju se udari vjetra brzine od 40 do 60 kilometara na sat zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.
- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar - navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.
Dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar.
Dnevna temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.
U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni Celzijusa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.