open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH jutros hladno, tokom dana sunčano: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
17.12.2023. u 07:58
get url
text

Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od minus pet do jedan, na jugu do šest, a najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece.

Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša.

Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do osam, a najviša dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postepeno naoblačenje i kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do osam, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.