open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
U BiH danas sunčano, za vikend i početkom iduće sedmice temperature prave ljetne
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko devet, a dnevna oko 22 stepena Celzijusa
Faktor
05.04.2024. u 08:12
get url
text
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslijepodne.
Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 18 do 24 stepena Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko devet, a dnevna oko 22 stepena Celzijusa.
Biometeorološke prilike su povoljne. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjećaja sparine. Poželjno je slojevito se odjenuti.
U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, a dnevna od 21 do 27 stepeni Celzijusa.
U nedjelju sunčano. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 22 do 28, lokalno na sjeveru zemlje do 30 stepeni Celzijusa.
U ponedjeljak sunčano. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 24 do 30, lokalno na sjeveru zemlje do 32 stepena Celzijusa, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.