open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Narandžasto upozorenje za sutra: Udari vjetra u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne i više od 80 km/h
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje na pojačan vjetar.
17.01.2024. u 15:43
get url
text

Upozorenje su izdali za sutra, a odnosi se za područje Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne.

- Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima viši ili jednaki 80 kilometara na sat, u ostalim dijelovima do 60 kilometara na sat - saopćeno je iz FHMZ-a.

Među preporukama, mjerama, prema Svjetskoj meteorološkoj organizaciji, nalazi se da treba poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu.

- Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti - upozorili su iz FHMZ BiH.

U četvrtak se, prema podacima FHMZ BiH, očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, kiša će se zadržati u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od osam do 16 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.