open-navfaktor-logo
search
SFF počinje u petak
Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu postavljen "red carpet" sa motivima bosanskog ćilima
Povodom ovogodišnjeg 29. Sarajevo Film Festivala, koji će biti otvoren u petak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispred Narodnog pozorišta danas je i zvanično postavljen "red carpet" (crveni tepih) sa motivima tradicionalnog bosanskog ćilima, kojim će narednih dana prošetati mnoge poznate ličnosti iz BiH i svijeta.
09.08.2023. u 16:36
get url
text

Prvi SFF-ov crveni tepih predstavljen je 2003. godine, a sve do 2019. bio je klasične crvene boje. Nakon opsežnog istraživanja bosanskohercegovačkih ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH, kreativni tim Sarajevo Film Festivala je 2019. godine za novi izgled crvenog tepiha bio je inspirisan elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine.

Tako je na jubilarnom 25. izdanju festivala promovisan novi dizajn koji predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog, ali istovremeno i poštovanje i ljubav prema tradiciji.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 11. augusta, premijerom filma "Poljubite budućnost" (Kiss the Future) u režiji Nenada Čičina-Šaina (The Time being), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (Miss Sarajevo).

Producenti filma "Poljubite budućnost" su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.