open-navfaktor-logo
search
Dom smreka u Ježincu
Veliki požar kod Srebrenika: Poginuo muškarac, povrijeđena četiri vatrogasca
Četiri vatrogasca su zbog udisanja opasnih isparenja potražili ljekarsku pomoć, a dvojica su prebačena u UKC Tuzla.
AUTOR: Autor: J. B.
14.04.2024. u 17:45
get url
text
Požar u Srebreniku
Požar u Srebreniku
FOTO: Radio Srebrenik
U velikom požaru u krugu stovarišta građevinskog materijala Dom Smreka u Ježincu kod Srebrenika, danas je smrtno stradala jedna osoba.
- Operativni centar Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona obaviješten je od strane dežurnog Policijske stanice Srebrenik, da je u 14.25 sati prijavljen požar na objektu Dom smreka Srebrenik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policajci iz Srebrenika, dežurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici Profesionalne vatrogasne jednice (PVJ) Srebrenik. Na mjestu požara zatečena je povrijeđen muškarac, koji je prevezen u prostorije Hitne pomoći Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na preminuo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik, a radi se o N.K. (51) iz Rapatnice - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.
Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, dodaju iz Uprave policije, u Hitnu pomoć Doma zdravlja Srebrenik javila su se četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, a nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje, a dva u Univerzitetski klinički centar Tuzla, tačnije u Kliniku za plućne bolesti. Požar je lokalizovan oko 16.25 sati.
- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji Odjela kriminalističke policije PU Srebrenik. Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a po nalogu i pod nadzorom tužioca, obavit će ga istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protupožarnu zaštitu, kada se za to steknu uvjeti - navode iz Uprave policije MUP-a TK.
dom-smreka-srebrenik
FOTO:
Radio Srebrenik
1 od 5
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.