open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za terorizam u pokušaju
Uhapšen maloljetnik koji je prijetio i pripremao pokolj u srednjoj školi u Trebinju
ATV/Faktor
15.03.2024. u 10:22
get url
text
Trebinje
Trebinje
FOTO: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Policijski službenici PU Trebinje, danas su Javnom tužilaštvu RS-a predali maloljetnika iz Bileće koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo terorizam u pokušaju.
Kako piše ATV, maloljetnik je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi.
- Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da jedna ili više osoba, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva RS-a pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće koja se sumnjiči da je počinila navedeno krivično djelo - rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.
Laketa je naveo ta osoba uhapšena sinoć u 19 sati i predata je u dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.
Iz PU Trebinje su u saopćenju dodali da je obavljen pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi uhapšeni maloljetnik te da su nađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.
- Policijska uprava Trebinje želi da istakne da ni u jednom trenutku nije postojala realna opasnost da se nešto dogodi djeci. Također bismo apelovali na sve roditelje da paze šta djeca rade na internetu, kako se ponašaju, kao i na koji način i u koje svrhe koriste društvene mreže - saopćili su iz PU Trebinje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.