open-navfaktor-logo
search
Pucnjava
U naselju Husino ranjen 48-godišnjak: Dva Tuzlaka uhapšena zbog pokušaja ubistva
U Tuzli je sinoć došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen 48-godišnji muškarac.
AUTOR: J. B.
11.03.2024. u 10:20
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: J. Bojić
Policijska stanica Zapad u Tuzli, sinoć u 21 sat, zaprimila je prijavu da je ispred ugostiteljskog objekta u ulici Husinske bune, u tuzlanskom naselju Husino, došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom kojeg je povrijeđen S. D. (48) iz Lukavca, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
- S. D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatirane na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla - navode iz MUP-a.
Operativnim radom, dodaju iz policije, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E. S. (36) i A. B. (39) iz Tuzle.
O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu su uviđaj izvršili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, uz asistenciju policijskih službenika PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.
- E. S. i A. B. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju. U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, oni će danas uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje - navode iz Uprave policije.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.