open-navfaktor-logo
search
Ubica je u pritvoru
Prošlo je više od 40 dana: FUP još nije dostavio izvještaj o ubistvu Amre Kahrimanović, niti o postupanju policije
Ubistvo koje se dogodilo u Tuzli šokiralo je cijelu Bosnu i Hercegovinu, a iako je počinitelj poznat od prvog dana, optužnica još nije podignuta
AUTOR: Autor: J. B.
19.03.2024. u 20:30
get url
text
Policija na mjestu ubistva
Policija na mjestu ubistva
Amru Kahrimanović, 7. februara u Tržnom centru "Sjenjak" u Tuzli, iz službenog pištolja ubio je policijski inspektor Elvis Ćustendil. Istragu u ovom slučaju nekoliko dana nakon ubistva preuzela je Federalna uprava policije (FUP) unutar kojega je formiran tim ispektora.
Iako je od ubistva prošlo više od 40 dana, u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona nam je rečeno da izvještaj još nije dostavljan.
- FUP intenzivno radi na istražnim radnjama po nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK. Dostavljena nam je određena dokumentacija, ali još nemamo izvještaj o krivično djelu ubistva, niti izvještaj u vezi s policijskim postupanjem, tako da u ovom momentu nemamo ništa što bismo mogli iznijeti javnosti - kaže za Faktor Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.
Podsjećamo, Elvis Ćustendil zaposlen je u Operativnom centru MUP-a Tuzlanskog kantona, a u vrijeme počinjenja ubistva bio je na godišnjem odmoru. Ipak, sa sobom je nosio službeni pištolj "glock" iako je bio obavezan da ga odloži u MUP-u za vrijeme dok je na odmoru.
Ćustendil se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je u zakonskom roku određen na mjesec dana, a zatim je početkom marta produžen za još dva mjeseca.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.