open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno u MUP-u TK
Nesreća u Tuzli: Vozač golfa VI na mjestu usmrtio starijeg muškarca
AUTOR: Autor: J. B.
22.03.2024. u 15:49
get url
text
Nesreća u Tuzli
Nesreća u Tuzli
FOTO: Čitatelj
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tuzli, na cesti iza B bloka u naselju Sjenjak, poginuo je stariji muškarac, čiji identitet još nije utvrđen.
- U ulici Prve tuzlanske brigade, oko 14.30 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali automobil "golf VI" kojim je upravljao M. S. (29) iz Tuzle i pješak čiji identitet je zasada neutvrđen, a riječ je o osobi muškog spola, starosti oko 70 godina. Došlo je do obaranja pješaka na kolovoz, uslijed čega je nastupila smrt, koju je na mjestu nesreće konstatirao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla - kaže Adnana Sprečić, glasnogovornica, Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
Na mjestu događaja, dodaje Sprečić, nalaze se policijski službenici Policijske stanice Istok, koji osiguravaju mjesto događaja do dolaska uviđajne ekipe.
- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, koji će izaći na mjesto nesreće i rukovoditi uviđajem, koji će obaviti istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla. Saobraćaj na navedenoj lokaciji je u potpunosti obustavljen od 14.30 sati do okončanja uviđaja i odvija se alternativnim pravcima - navela je Adnana Sprečić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.