open-navfaktor-logo
search
Brojne neistine
Zahiragić pozvao onog kome "Čović komplementira" i " špekulanticu" na TV duel: Neka povedu i pravnika
Dodjela priznanja Počasne građanke Kantona Sarajeva uručeno Nevenki Tromp još izaziva burne reakcije tako je Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajeva pozvao Tromp, ali i Elmedina Konakovića predsjednika stranke Narod i pravda (NiP) na TV duel.
08.05.2022. u 21:27
get url
text

VEZANI TEKST - Uprkos protivljenju žrtava genocida Nevenki Tromp uručeno priznanje Počasne građanke KS

- Gledao sam sinoć gostovanje Trojkine "počasne građanke", koja je koautor izvještaja koji je Srbija koristila kao dokaz u odbrani pred Međunarodnim sudom pravde u tužbi Bosne i Hercegovine za genocid, a kojeg je nedavno čak i Vojislav Šešelj nazvao historijski važnim za Srbiju. Toliku količinu zlonamjernosti i bezobraznih neistina je ta međunarodna špekulantica i reketašica iznijela, da je to prosto za nepovjerovati - navodi Zahiragić.

Kao primjer stupidnosti njenih iznesenih tvrdnji, navodi Zahiragić, izdvaja onu da ambasadora Bosne i Hercegovine može ovlastiti da u ime države preda pravni podnesak pred najvećim svjetskim sudom član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji ga je imenovao na tu funkciju.

- Dakle, po toj logici, ambasadora koji je Bošnjak, može ovlastiti Član Predsjedništva Bošnjak, Srbina Srbin, Hrvata Hrvat? Kakva glupost i neistina.
Ambasadore, naravno, imenuje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a ne jedan član i svaku odluku takve vrste u ime države, naravno, može donijeti samo Predsjedništvo u kojem su 2017.godine sjedili Čović i Ivanić - a koji su jedini krivci zašto nismo mogli imenovati novog agenta - ističe Zahiragić i dodao:

- Završila je svoju predstavu, ta "dobronamjerna" advokatica Tuđmana, ali i Srbije u slobodno vrijeme, koja svakako nikada nije studirala pravo, sa lažnim obećanjem neukom građanstvu (ona ga takvime smatra) da će, ako se promijene okolnosti i bude izabran neki novi član Predsjedništva iz reda Bošnjaka (valjda umjesto Bakira Izetbegovića), taj član Predsjedništva moći podnijeti reviziju iako je istekao rok. Kakva neistinita i nadrealna konstrukcija, kakav osvetnički, obavještajni i prljavi početak političke kampanje.

On je zatim i prokomentarisao i objavu na Facebooku Elmedina Konakovića "Ja vam izdaju svog naroda ne halalim".

 


- Da, isti onaj Konaković čiji kandidat je u Velikoj Kladuši spriječio poraz ratnog zločinca Fikreta Abdića za par stotina glasova! Isti onaj čiji je kandidat u Novom Travniku omogućio pobjedu HDZ kandidata, a koji je pokušao to isto u Jajcu, na sreću bezuspješno. Isti onaj čija je stranka zavadila Bošnjake Janje, a što je rezultatiralo prvim porazom Bošnjaka za izbore mjesnih zajednica u toj strateški važnoj povratničkoj MZ. Isti onaj kome nervozni i nikada rigidniji Čović uporno komplementira, a Željana Zovko mu lajka tweetove - naveo je on između ostalog i dodao "da, baš on, kao, ne halali izdaju".

Zatim je Zahiragić pozvao Tromp i Konakovića na "face to face":

- Pozivam i Konakovića, baš na ovu temu, a ako ne smije on, kao što nije smio iako su nas producenti FACE-a više puta pozivali na za njega lakše teme, neka pošalje najboljeg pravnika kojeg ima, ako ga uopšte ima. Ili mogu i Konaković i Tromp skupa, a neka povedu i nekog pravnika sa sobom po slobodnom izboru.

 

 

Konaković je ubrzo zatim, na sebi svojstven način, odgovorio na Zahiragićev poziv.

- Poziv mladog Zahiragića za TV duel znači da on misli da imam IQ dostojanstven njegove ličnosti? I dobru frizuricu - napisao je on.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.