open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Srbije
Vučić o Dodikovim prijetnjama: Napali su me što šutim, a ja i ne znam ko je Aljoša Čampara
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj press konferenciji govorio je o odnosima Srbije i Kosova, a osvrnuo se i na posljednje izjave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.
24.04.2023. u 16:10
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik opet negirao genocid u Srebrenici, vikao da će svi Srbi živjeti u jednoj državi, Vučić se smješkao

Vučića su novinari pitali da prokomentira izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, kao i federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare jer nije ništa prokomentirao nove izjave Milorada Dodika. Kazao je kako se trudio da izbjegava tu temu.

- Obojica su me napali i iz dva razloga su to uradili. Jedan što ne mogu da objasne Bošnjacima u BiH da im je RS problem, ali da postoji mnogo veći problem, to je Srbija. Uvijek im je lakše tako da opravdaju. Šta sam ja rekao protiv BiH i njenog integriteta? Ništa, naravno. Nikada nisam rekao ništa ni u prethodnih 10 godina. Ali, ako ubacite Vučića onda je to malo jače, ozbiljnije - kazao je Vučić, dodajući da i ne zna ko je Aljoša Čampara. 

- Ovaj prvi (Bećirović) bolje da vam ne pokazujem šta u svojim knjigama piše o Srbiji. Obratite pažnju na jednu stvar. Koliko su puta govorili da se Srbija miješa u njihove unutrašnje poslove. I kada ništa nismo radili. Sada traže da se miješam u unutrašnje poslove. Ček, bre hoćete li da se miješam ili ne? Šta hoćete od mene? Ne znate ni sami. Svi znate da sam upravu. Jeste li vi ludi da mislite da je moj posao da opominjem neko šta će da govori, šta ne.  Na sve vaše gluposti koje izgovarate, ćutim kao zaliven kako bi očuvao regionalnu stabilnost. Samo me obavijestite naredni put hoćete li da se miješam ili ne. Kada doneste tu odluku, onda sam spreman da to poštujem - kazao je Vučić.

VEZANI TEKST - Bećirović: Dodik javno priznao da postoji zločinački projekt velike Srbije, poziv domaćim političarima, Tužilaštvu i EU...

Između ostalog, kazao je kako Srbija ima prema BiH najbolji mogući odnos.

- Istrpit ćemo to što njihovo rukovodstvo želi da ima loše odnose sa nama. Mi želimo najbolje moguće odnose. Zamislite da ja njih pitam kakvo vas nije sramota da puštate sve te laži kako sam snajperom gađao po Sarajevu. To deset godina lažete svaki dan. Kako vas nije bre sramota da lažete svaki dan? Samo recite da hoćete loše odnose. Mi želimo najbolje moguće odnose, ali ako nećete, ne morate. Možete da izmišljate o meni šta hoćete, ali samo se dogovorite hoćete li da se miješam ili ne - kazao je Vučić.

Dodik je kazao kako će RS i Srbija jednog dana biti jedna država. 

- Niko nas neće spriječiti u tome jer je to naše pravo i naša historija. Prošli vijek je vijek srpskog stradanja, a ovaj je vijek srpskog ujedinjenja - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.