open-navfaktor-logo
search
Ambasador BiH u Srbiji
Vranješ: Komšić i Bećirović su natjerali Konakovića da se oglasi, on to nije htio, ali je morao
Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ tvrdi da su dva član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić "natjerali" ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića da se oglasi povodom skandala u režiji ovog diplomate.
29.07.2023. u 18:36
get url
text

VEZANI TEKST - Komšić i Bećirović traže od Konakovića da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji na konsultacije

Vranješ se prije nekoliko dana zahvalio direktoru Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu što je sarajevskim studenticama, Valentini Vujičić i Slađani Todić, koje su na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca Ratka Mladića, osigurao stipendije i mogućnost nastavka školovanja u Srbiji. 

- Faktički, dva člana Predsjedništva BiH su svojom jednostranom inicijativom natjerali ministra Konakovića da se oglasi i on se našao u takvoj situaciji da je na neki način morao da odgovori, iako je moja pretpostavka da on to ne bi učinio, ali pod ovim okolnostima je morao - kazao je Vranješ za ATV.

Dodao je kako ga "Konaković  nije pozvao na konsultacije po zahtjevu dva člana Predsjedništva, rekavši da to mora da bude odluka sva tri člana.

- Dakle, on je drugačije postupio, odbio je da me pozove na konsultacije, vratio je inicijativu Komšiću i Bećiroviću i faktički im rekao "evo, u redu je, vi pokrenite tu inicijativu" - istakao je Vranješ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.