open-navfaktor-logo
search
Ministar zdravstva
Vranić iznio teške optužbe: KCUS je polumilitarna organizaciju sa velikim brojem oružane sile
Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić je govoreći o navodnom oduzimanju mobitela pacijenima u KCUS-u iznio teške optužbe na račun ove zdravstvene ustanove.  
27.04.2021. u 12:35
get url
text

- Ne mogu dati tačan odgovor zašto se oduzimaju mobiteli. Ali s obzirom da je u KCUS-u, jedna zdravstvena pretvorena u polumilitarnu organizaciju, sa velikim brojem oružane sile koja čuva tu javno zdravstvenu ustanovu, nije čudo da oni imaju neke svoje protokole zaštite bolesnika od samih sebe i njihovih porodica pa im se oduzimaju mobiteli. Ali znajući revnost security sistema unutar KCUS-a to nije začuđujuće – rekao je Vranić.  

Zastupnik Haris Zahiragić zatražio je od ministra Vranića pojašnjenje njegove izjave. Ministar je odgovorio kako mu nije jasno zašto se unutar KCUS-a nalaze naoružani pripadnici osiguranja, te iznio podatak da je 120 pripadnika osiguranja naoružano pištoljima. Dodao je i da na KCUS-u postoji jedan ulaz "koji je renoviran i da njemu više liči na granični prijelaz na kojem još samo treba da piše gdje ko ulazi".

- Šta ja mogu reći ako sam tokom posjete doživio to da je security stajao uz prozor automobila vozača koji me je vozio. Rekao mi je da stoji tu da ne bi snimao KCUS - rekao je ministar.  

Kazao je da toliko naoružanog osiguranja nemaju ni domovi zdravlja, a ni Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, te da KCUS nema potrebe za tolikim brojem naoružanih pripadnika osiguranja. 

- Od koga se brani Klinički centar? - pitao je Vranić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.