open-navfaktor-logo
search
"Nije prvi put"
Voz na relaciji Sarajevo-Mostar iskočio iz šina, Kajan traži javno izvinjenje Željeznica FBiH "za teror nad putnicima"
AUTOR: Faktor
09.05.2024. u 19:39
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina, objavio je to zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine sanel Kajan (DF).
- Putnici iz voza od Mostara ka Sarajevu, iz Konjica se prebacuju autobusima do Sarajeva. U proteklih nekoliko mjeseci ovo je peto iskakanje voza iz šina. Inače, u Parlamentu sam još prije dva mjeseca postavio pitanje Željeznicama FBiH o sigurnosti pruge, stanju infrastrukture, održavanju vozova, higijeni i slično, ali odgovor mi nikad nisu poslali - naveo je Kajan u postu na Facebooku.
Ističe kako on ne odustaje tako lako.
- Već krajem ovog mjeseca Parlament će zasjedati. Željeznicama sam pripremio set pitanja i istrajat ću na odgovorima. Moraju imati odgovornost, u prvom redu prema putnicima, ali i prema Parlamentu koji je njihov osnivač - dodao je.
U objavljenom videosnimku naveo je kako očekuje od Željeznica FBiH javno izvinjenje "za teror koji čine nad svojim putnicima".
- Stranci su zabezeknuti. Ne znaju šta se dešava. Ne znamo ni mi domaći. Rečeno nam je da će doći autobusi za nekih 30 do 40 minuta - kaže Kajan.
Ponovio je da se iskakanje voza iz šina dogodilo pet puta u nekoliko mjeseci.
- Ovo je apsolutno nedopustivo, alarm, to pokazuje da situacija nije ni približno onakva kakva bi trebala da bude - istakao je.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.