open-navfaktor-logo
search
Berilovi gosti
Vlada KS završila u reklami za hotel: Ministar iznenađen, ne zna ni ko plaća salu za njihovo zasjedanje
Fotografije sjednice Vlade Kantona Sarajevo objavljene su u sklopu reklamnog članka za hotel Han na Bjelašnici.
28.05.2020. u 16:08
get url
text

Vlada KS danas je u sali ovog hotela održala sjednicu, a sa njima je bio i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

Zanimalo nas je zašto je Vlada dio reklame, tačnije sponzoriranog teksta koji je objavio portal Klix i ko finansira njihov boravak u hotelu.

- Mi u reklami? Mi ne reklamiramo. Mi smo došli u radnu posjetu Općini Trnovo i iskoristili smo priliku da održimo sjednicu Vlade. Ništa mi ne reklamiramo. Gledamo razvojne projekte Trnova i usput imamo sjednicu Vlade, to je terenski rad – kazao je ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić koji je bio iznenađen kada je čuo da su se našli u reklami za hotel Han.

 

Ministar je rekao i da nema informaciju ko plaća salu u hotelu te ostale troškove boravka članova Vlade tokom "terenskog rada" u hotelu. Na pitanje od koga možemo dobiti informacije ko Vladi plaća sastanak u hotelu, ministar je kazao da smo "novinari, pa da sami istražimo". 

Kontaktirali smo i hotel Han, te nam se javila menadžerica Edina Kočo. Prvo je kazala da nije ovlaštena da daje informacije.

- Nazovite načelnika Općine Trnovo pa njega pitajte, on je organizovao tu sjednicu. S njim možete o detaljima, ja zaista ne mogu da vam dajem nikakve detalje. Načelnik Ibro Berilo je organizovao sjednicu Vlade KS u hotelu Han Bjelašnica, a to ko će snositi troškove, ja zaista nemam ovlaštenja da vam dajem tu informaciju – kazala je Kočo, dodajući da je reklamni tekst platio hotel Han.

Pokušali smo kontaktirati i načelnika Trnova Ibru Berila koji je bio nedostupan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.