open-navfaktor-logo
search
Odlučeno na sjednici
Vlada BPK za nabavku opreme za kompleks bazena u Vitkovićima odobrila 350.000 KM
Fena
21.03.2024. u 17:38
get url
text
Vlada BPK Goražde
Vlada BPK Goražde
Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici dala je saglasnost na odluku Ministarstva za privredu o odobravanju novčanih sredstava po Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2024. godinu. 
Ovom odlukom iznos od 350.000 KM dodjeljuje se goraždanskoj kompaniji "BENO“ d.o.o. za realizaciju projekta nabavke opreme za rekreacioni kompleks bazena otvorenog tipa u naselju Vitkovići.
Ministarstvu za privredu saglasnost je data i na Program unapređenja usluga javnih preduzeća u nadležnosti kantona za 2024. godinu, čija je vrijednost 500.000 KM.
U skladu sa Ugovorom o poslovnoj saradnji za plasiranje linije finansiranja uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike koji posluju na području BPK, saglasnost je data resernom ministarstvu za isplatu subvencija, odnosno desetog dijela profitne marže ATTP „Centroprevoz“ d.o.o. Goražde.
Saglasnost Vlade BPK Goražde data je na Odluku Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport kojom se odobrava akontativna isplata novčanih sredstava za podrške sportskim klubovima u provođenju redovnih aktivnosti. U skladu sa Planom i Programom utroška sredstava za 2024. godinu, podržano je ukupno pet  sportskih klubova, a za njenu realizaciju u budžetu resornog minstarstva planirana su finansijska sredstva u iznosu od 34.000 KM.
Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, saglasnost Vlade data je na odluku o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade nezaposlenim demobilisanim braniocima za period mart-august mjesec 2024. godine, te odluku o odobravanju novčanih sredstava na ime obilježavanja „Dana šehida“ za 2024. godinu.
Vlada BPK Goražde dala je saglasnost premijeru za potpisivanje Sporazuma sa JU „Zavod zdravstvenog osiguranja“ BPK Goražde, o utvrđivanju naknade za obavezno zdravstveno osiguranje lica koja to pravo ne ostvaruju po drugom osnovu za 2024. godine, saopćeno je iz Službz za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.